Fulltextové vyhledávání

Parametrické vyhledávání

Parametrické vyhledávání

Vyhledat v katalogu

Vyhledat v katalogu

Drobečková navigace

Úvod > Projekty > Příběhy kreativity > Dva kamarádi s velkým snem

Dva kamarádi s velkým snem



21_warhorse.jpgNení snad krásnějšího příkladu přidané hodnoty kulturních a kreativních průmyslů než je počítačová hra Kingdome Come: Deliverance. A není šťastnějšího kraje, než je ten Středočeský, který na vlastní kůži zažívá, že kulturní dědictví nemusí být jen hřbitovem vzpomínek na zašlou slávu, ale živoucí inspirací pro kreativní tvorbu a motorem pro rozvoj cestovního ruchu.

Přesně to prokázala spolupráce herních vývojářů studia Warhorse s Národním památkovým ústavem při digitálním nasnímání Sázavského kláštera a jeho okolí. Podařilo se jim tak zrekonstruovat Posázaví 15. století a zasadit do něj příběh Jindřicha. Odehrává se po smrti otce vlasti, císaře Karla IV., kdy zavládne doba temna a korupce a země se zmítá v chaosu. Jindřich je vesnický kovář, který unikne masakru armád krále Zikmunda, aby se mu pak s ostatními chrabrými bojovníky postavil na odpor…

Jindřich Kingdome Come.pngStatečnému Jindřichovi vytvořila Středočeská centrála cestovního ruchu vlastní turistickou trasu, po které chodí tisíce nadšených počítačových fanoušků a objevují, jak opravdu vypadají kláštery, kostely, hrady či vesnice, kde Jindřich nachází domov a úkryt a kde zažíval svá dobrodružství. Tak co, už jste se byli podívat do Sázavy, Ratají nad Sázavou nebo Stříbrné Skalice? Nebo objevujete Posázaví zatím jen virtuálně? 

https://www.kingdomcomerpg.com/cs