Nejoblíbenější cukroví T. G. Masaryka. Nikdy nesmělo u Masaryků chybět na vánočním stole.
17 dkg lískových oříšků trochu opražíme na plechu, potom promneme, tím se zbaví slupek a pak necháme namočené v horké vodě - asi 30 minut. Poté dáme oschnout.
Mezitím si připravíme těsto: smícháme 30 dkg hladké mouky, 20 dkg másla nebo jiného tuku, 10 dkg cukru moučky a 1 žloutek. Do hotového těsta přidáme oschlé oříšky, dobře rukama prohněteme a utvoříme válečky o průměru asi 5 cm. Dáme do lednice, nejlépe přes noc a pak válečky nakrájíme na plátky o síle asi půl centimetru. Poklademe na pečicí papír a dáme do trouby. Pečeme dorůžova a ještě horké obalíme v moučkovém cukru.
Krajský úřad Středočeského kraje
Zborovská 81/11, 150 00 Praha 5
E-mail: podatelna@kr-s.cz
Telefon: +420 257 280 203
Podpora subjektů KKO v rámci jednotlivých odvětví kulturního a kreativního sektoru je poskytována z finančních prostředků EU a zdrojů Středočeského kraje, a to na základě grantových a dotačních programů Národního plánu obnovy České republiky a dotačních programů Středočeského fondu kultury a obnovy památek (na podporu a rozvoj).